tirsdag 2. desember 2008

å angre


Jeg har på eget initiativ

-tatt ut av oppvaskmaskinen og fyllt på med nye ting som må vaskes
-ryddet av spisebordet
-tørket av komfyren og vasket gryter

-ryddet i oppvaskkummen

-tørket av kjøkkenbenker og feid kjøkkengulvet
-satt på plass matvarer
-tatt med tøy opp, sortert og lagt på plass til familiens medlemmer


"Jeg tar det senere". Mye brukt frase, som ikke alltid viser seg å stemme.

Oppdager at

-pappa vil ha oss unge til å hjelpe til

-mens mamma gjør alt for oss


Selv gjør jeg akkurat hva jeg føler for. Kan ikke benektes at jeg hjelper mer til enn min bror. Er dette husmorrollen i arv? Er det mitt lodd i livet å for alltid være bundet til kosten, oppvaskbørsten, vaskebrettet og komfyren?
Men jeg hjelper til likevel, for jeg vet hvor verdsatt hjelpen min er. Når jeg er den eneste som hjelper til.Angeren sitter og gnager på ryggraden min
, og jeg har planlagt at en dag tar jeg en tur til biblioteket og ser hva de har å by på av veganske kokebøker.

Den mest sårende kommentaren jeg har fått noensinne

-"Du tar ikke konsekvenser av handlingene dine" Jeg vet ikke nå lenger, men jeg trodde jeg gjorde det.


Etter å ha oppdaget at jeg nesten begynner å gråte hver gang noen dør på tv, lurer jeg på om jeg er litt mer empatisk enn folk flest. Om jeg kanskje har for god evne til å forestille meg hvordan andre har det og opplever ting (Gitt at situasjonen deres er noe jeg i en viss grad kan relatere til/kjenner til.)


Spørsmål om meg selv
-er jeg en potensiell husmor

-tar jeg ikke konsekvenser av handlingene mine
-virker jeg empatisk


Finnes det noe
svar?


utdrag

-Men vi spiller ikke piano likevel, vi legger oss ut på gresset i hagen hans og spiller kort, vi flipper hjerter og spar opp i lufta og ser på dem der de svever ned over oss, sort og rødt, rødt og sort, det regner kort, det regner vann, det regner blomsterblader og fuglene har slåsskamp inne i buskene, små gnagere som mus og rotter løper og gjemmer seg når de hører braket fra himmelen som åpner seg, menneskene som satt ute i hagene sine og lo, de hutrer og løper tilbake til stuene og lager kakao, jenter med maskara sjekker sminken sin i speilet, gutter med caps og bare overkropper ler tøft og kaster vannballonger, de aller minste barna prøver å spise en regndråpe mens foreldrene trekker dem inn, som om de var hunder, gresset gror og blomstene vokser. Midt i alt dette

2 kommentarer:

 1. åh så koselig.
  bildet av kortet passet jo (Y)

  SvarSlett
 2. Hej! Nå har jeg dotti helt ut, og bestemte meg for å skrive en ny kommentar istedenfor å finne tak i den forige du skrev til meg. This is all new shit, biiiiaaatsj!!

  Så flink du har vært til å rydde mann! JEg har også vært husmor i dag. Husmor betalt av kommunen/fylket/something faktisk. Jeg har nemlig blirr reserveavlaster for lillesøstra mi (selv om det egentlig ikke er lov, pga. at jeg er for nær familie osv.). Blablabla, gidder ikke legge ut om hvorfor jeg ble det og sånn....poenget er iallefall at jeg får fukkings lønn for å gjøre noe jeg ellers ville gjort uansett! Åkei, mamma ville mest sannsynlig ikke tatt seg den friheten å reise bort, dra på møter osv. som hun gjør nå som jeg får betalt for å sitte barnevakt (pluss alt det som følger med), men i enkelte tilfeller må hun jo stikke, og da er det ingen andre enn meg til å passe på....thank you for paying me Norway/Levanger/Nord-Trøndelag!

  Hvis du tror ditt lodd i livet er å for alltid være bundet til kosten, oppvaskbørsten, vaskebrettet og komfyren bare fordi du er et hyggelig menneske som hjelper til hjemme, så værsågod for meg!

  Hva angrer du for? KJÆRE VENE, HVA ER DET DU HAR GJORT NÅ DA??????
  Neida, baretullameræ...u okej?

  Hvem faen tar konsekvenser av handlingene sine? Vi er da mennesker hele gjengen, goddammitt! Vi er idioter! Pappan din kan bare take his consequences and shove it up his ass!

  Haha, er du også en gråte-av-å-se-triste-ting-på-tv-person? Eller, for min del er det ikke bare triste, men også fantastisk flotte ting, som f.eks. extreme makeover. Ellers kan jeg grine av Home & Away, Gossip Girl...faen, jeg kan til og med grine av Scrubs, Friends og How I met your mother! Og jeg er ikke en grineperson! Jeg griner faktisk bare på utrolig teite tidspunkt. Jeg griner ikke når noen dør (i virkeligheten), men jeg griner av å se at noen dør på tv???? VELDIG LOGISK!

  Anyway dude, hvordan går det for tiden? Hvordan var julebordet?

  SvarSlett

sympatiske fisk