søndag 15. mars 2009

cirkus

Tidlig lørdag morgen regnet jeg dagen som en tom dag.
En dag uten ord og følelser.

En dag som stod stille, eller som kanskje ikke var der i det hele tatt.

Bare en dag. Ikke noe mer.


Men til slutt fikk jeg samlet et visst engasjement, og spurt kapteinen om hun ville bli med på kino og se Appelsinpiken.

Planen etter meldingsutveksling var som følger:

*Kle på seg

*Gå den ene milen til Sandvika (som en konsekvens av antatt dårl
ig råd)
*Møte kapteinen på biblioteket og låne diktbok av Nordahl Grieg

*Se filmen

Og mens jeg roter i klesskapet tenker jeg på vår. På små blomster og fugler, på kvister og tynne, grønne blader som ser glassklare og skjøre ut i det gyldne sollyset. På pastellfarger og perler, lange kjeder og flortynne sjal som hvisker deg over kinnet.

Slik endte jeg opp med den fine kjolen Marte sydde til meg i andre klasse, en stripete Ramones-genser, en kjedekledd hals og to små sjal knyttet til ett.

Slik endte jeg også opp med lebestift og gul øyenskygge.


Og sirkusprinsesser, de hører på Björk, Architecture in Helsinki
og Bikini Kill. Og de går forbi høyrefolk og boblebabes, de går forbi palestinaskjerfkledde ungdommer og gamle damer. De ser seg ikke tilbake, sirkusprinsesser.

Appelsinpiken svarte ikke til forventningene. Jeg gjemte hodet i hendene i kinosalen. Jeg orket ikke se på Georg og Stella. Det interessante og spennende i historien er farens jakt på appelsinpiken.

Nå er det en stund siden jeg har lest boka, så etter å ha lest den igjen skal jeg komme med flere ytringer.Søndag ble en kultivert søndag, hvor min mor og jeg tok turen til Oslo. Vi var innom Galleri Map som hadde fotoutstilling av George DuBose. Som blandt annet hadde tatt bilder av Tom Waits. Hvilket var grunnet til at jeg dro.
Så tok vi turen innom Munchmuseet, hvor vi stille betraktet Alfa & Omega, samt alle de andre bildene, og gikk igjennom postkortene i butikken.


Til sist sier jeg ifra om at flytting til Sandefjord skjer straks etter påske. Det er nødvendig å ha det innlagte vannet for å bo der. Så det blir tre uker til med vekkerklokka plassert på pulten, med alarmviseren på 05:25.
Derfor skal jeg gå og legge meg nå. Sirkusprinsesser trenger skjønnhetssøvn.3 kommentarer:

 1. I love sirkusprinsessecæmillæ

  SvarSlett
 2. Syns også syavdelingen på kunstsenteret kan inneholde sirkusprinsesse og cabaretklær.
  Det er de fineste klærne i hele verden, og syns kunstsenteret vårt skal være veldig sirkus og cabaret.
  Dette måtte komme i en kommentar for seg selv, fordi det det passet bedre.

  SvarSlett
 3. Haha, joda, resepsjonistjobben virker litt kewl...tror det er mye stress da. Har jo ansvar for baren og noe andre greier i tillegg...

  Jeg er irritert på msn! I denne uka så sort of rediscovera jeg msn og begynte faktisk å være på logget en gang iblant...men så fikk jeg visst virus (you know, sånn som sender ut linker til folk). Derfor så tenkte jeg at jeg kunne prøve å slette msn og installere det på nytt på pcn, men når jeg prøver å installere det, står det bare at jeg allerede har det...MEN JEG HAR IKKE DET!! Ikke i det hele tatt. har sletta alt som har noe med msn eller mail eller live å gjøre. BAJS!

  Jeje dode, hatt en fin uke?

  SvarSlett

sympatiske fisk