mandag 8. september 2008

å vokse opp

Mens alle de andre jentene antageligvis leste TOPP, [mag], inside eller lignende, leste jeg interiørmagasiner. Når jeg endelig får en jobb, skal mitt første kjøp være en Mademoiselle-stol fra Kartell.














Jeg bekymrer meg for mye og har lagt alle mine drømmer i en skuff som jeg ikke har nøkkelen til.



Utdrag:

Jeg ligger i grønt gress. Omkranset av skjøre blomster, som av papir. Morgenduggen tynger ned de små bladene, som standhaftig vokser opp av bakken og strekker seg opp mot himmelen. For å møte sola, stjerna vi alle lever av. I utkanten av enga er skogen jeg kom fra. Jeg kan se sykkelen ligge på bakken. Morgentåka ligger døsig over sommermorgenen. Sjølukta er sterkere enn før.

Med ingenting i minnet tråkker jeg det gamle transportmidlet mitt i gang. I dag har jeg hengt hjertet mitt i en snor rundt halsen. For å lettere se det. For å lettere kunne kjenne den stødige rytmen når det dunker. Rytmisk og rolig.

Stien vingler mellom bjørketrær, grantrær, blåbærkratt og maurtuer, frodige enger, små bekker og fugler som har vært våkne lenge. Dekkene mine ruller seg fram over barnåler og blader. Da jeg passerte en bredere grusvei, stanset jeg for å fylle lommene mine med bringebær. De røde bæra farga fingertuppene mine. Jeg holdt dem opp foran den gylne lyset. Bringebær er barndommens drøm, en Barbie-drøm om hus og hager og ektemenn som tjener bra og små, søte hunder. Rosa drømmer om det første kysset, om å gå i høyhælte sko og være den peneste jenta. Neste gang vil jeg spise blåbær.


3 kommentarer:

 1. jeg er målløs, jeg vil kjøpe bøkene dine.

  SvarSlett
 2. Heyheyhey, jeg har så definitivt ikke glemt kommentaren din. Jeg la bare merke til at du skrev at bloggen din var sarva, og at du ikke klarte å lese kommentarene, så derfor tenkte jeg at det ikke var noe point i å skrive en før jeg fikk klarsignal.

  Du sa du hadde sjekka ut jobber. Sjekka ut noe mer? F.eks. den derre Gråstua?

  Ey, var det den stolen der som kosta 4000? Skikkelig kul man! Ey, kanke du bli sånn derre interiørarkitekt da? Gå et år med påbygging og søk deg inn på det? Det er mitt forslag ass. Du kan gå på kunsthøyskolen i Oslo. Eller i Bergen, for den del. Oi, sjekker ut hjemmesiden til den i Oslo nå. Her var det da masse annet du kunne gått også! Klesdesign og kostymedesign og græier. Personlige forutsetninger til en interiørarkitekt:
  "Man bør ha gode tegneferdigheter, sans for form og farge og være estetisk interessert. Arbeidet krever dessuten at man kan uttrykke seg godt både skriftlig og muntlig. Samarbeidsevne, praktisk og økonomisk innsikt er også viktig i dette yrket. "

  Hvilket av disse kravene fyller du ikke lizm? This is the job for you! I'm telling you, man!

  Key, nå går jeg over til den andre kommentaren din, for det blir litt rart å kommentere på ting som har skjedd for lenge siden.

  Hva er det som får deg til å mene at familien din er så veldig gal egentlig? Jeg synes ikke familien min er gal, og ca. halvparten sliter med angst, sinnekontrollering, fedme eller andre merkelige problemer. Haha, kanskje en liten overdrivelse...men faktisk så er det sant. Men ja, hva feiler familien din?

  Men joda, det er kanskje ikke helt rett å dra den konklusjonen at alle du ikke har kontakt med, er normale. Litt lite logisk egentlig. Snakker du da om familien, eller folk generelt? Spør du meg, så er vel ingen egentlig GALE. Men blæ, gidder ikke ta opp det temaet igjen. Dårlige-minner-fra-særemnet-i-tiende (som btw minner meg påa t jeg kanskje burde begynne på det nåværende særemnet. trala)

  Ja, bursdagen var skikkelig morsom ass! Alt blir så mye gøyere når man har et tema, synes jeg. Er du ikke litt enig? Da har man på en måte fått litt gratis underholdning.

  Den siste revejakta, er det den kristoffer joner-greia?

  Jeg så i nicket til Lucy at du var der ja. Cool! Did you have fun? Sounds like you did!

  Hvorfor har du klippet i klærne dine?:O Det er litt koselig med regn, synes jeg. Slipper jeg å bli så jækla varm når jeg sykler hjem fra skola. Men jeg blir det egentlig likevel.

  I dag hadde vi valg av russestyre. Alle jeg stemte på vant, bortsett fra en person...og det var egentlig ikke så nøye, så jaaaaaaay!

  Neineinei, jeg får vel kanskje skrive litt om et dukkehjem jeg da. Me talast!

  SvarSlett
 3. hellåw !

  ja. jeg liker multibøker, tror jeg. tanken på en multibok er kjempefin.
  jeg og lucy skulle/skal/noesånt lage/skrive en bok.
  svarte skriblerier? something.

  idag har jeg vært og svømma med bestizzene mine fra stokke, og det var riktig grymt.
  bare pensjonister i varmbadet, hadde det store bassenger for oss sjæl basically. svømte lengder, da, og sånn. kjente det godt i arma.

  deilig.

  harru ikke noe jobb? jeg av alle veit åssen det er. i sommer hadde alle vennene mine i området jobb/miulighet for jobb. og så satt jeg der da. med sju jobbsøknader fordelt i tønsberg og stokke. og bare to svar (NEI selvsagt) og så siste helga i ferien fikk jeg jobb.
  jeg har lønn under tariffen, men hey.
  jeg tjener litt penger. litt gryn til å kjøpe cder og bøker før.

  og kultur er noe jeg aldri kommer til å være mett på.

  vettuhva, jeg er skikkelig sugen på å dra til oslo i høstferien.

  bor du i nærheten av ozlo? ellernoe? x) hihi

  yeah, nå datt jeg ut, jeg merker jeg er dødstrøtt av svømminga og sånn.

  nå gjør jeg français. hurra.

  visnakkasdamann! :D

  SvarSlett

sympatiske fisk