mandag 12. mai 2008

å sy til frokost

De to siste dagene har jeg brukt mesteparten av tiden min til å være i det kreative hjørnet. Med musikk på cd-spilleren, utsikt til vinduet og en hel haug med stoffer i kassen min, gir jeg meg i kast med å sy handleposer. Og hvordan hendte det at jeg satt i timer foran symaskinen og sydde slike poser? Jo;
Jeg satt og så på SVT, som viste et program som heter Rebellen. (Va rebell, va dig själv! Jeg tror jeg skal begynne å se det programmet, ene og alene fordi det minner meg om Ebba
Grön-sangen.) Et par av ungene i programmet satte igang en "systue" for folk de fant ute på gata med plastikkhandleposer i hendene sine. De fikk lov til å sy seg handleposer i stoff, som da sparer miljøet betraktelig. Jeg ble kjempeengasjert, og tenkte at "Fy flate, det må jeg også gjøre!" og satte igang.


Dette er vel for de fleste en velkjent pose. Poser
av denne typen har vi sikkert rundt ti av hver
fredag, som er den store handledagen. Jeg tror jeg skal lure mamma til å kjøpe søppelposer, og så
bruke handleposer av stoff når hun skal gjøre matinnkjøp.Slik ble altså posene. Jeg gikk igjennom lageret mitt av poser og fant til slutt en som var liten og med hanker. Og hjertene er der fordi man gjør en
god sak når man bruker stoffposer og redder miljøet litt mer enn ellers. En riktig hjertesak.
(Jeg tror forresten jeg også ble litt inspirert av moren til Lucy, som syr masse ting med hjerter på.)

OG, er det noen som kunne tenke seg en pose, vær så snill og si ifra! Jeg vil mer enn gjerne sy flere, selv om resultatet kan bli så som så.
Dei er sydde med kjærleik.

Da jeg igjen så på SVT i går etter en vellykket bursdagsfeiring hos Tine, så jeg noe annet interessant. Et kunstnerpar hadde utstilling i Central Park i New York. Haugevis av orange porter ble satt ut langs veiene, og så slapp de ned stoffet på dem. Fantastisk! Skulle ønske jeg kunne vært der og sett det med mine egne øyne. Gå under en orange port i en kald park. Se vinden blåse i stoffet. Dessverre fikk de bare lov til å ha p
ortene der i to uker, altfor lite.
Bilder av portene og kunstnerparets hjemmeside.

Til slutt et bevis på at jeg er en vimse. Jeg skulle bare hive av smulene på tallerknen da vi spiste ute. Uheldigvis fulgte tallerknen etter smulene og traff murveggen på huset med et knas. Mamma ler. Mamma ler og ler. Jeg er forfjamset over at jeg fortsatt klarer å gjøre slike utrolig teite ting som å slenge fra meg tallerkner, men mamma bare ler og har det riktig så morsomt. Ingenting er som å glede andre!
(Hun fortalte forøvrig at dette var like morsomt som da jeg danset på biltaket som liten og da pappa falt utfor en skråning da han skulle hjelpe meg opp en vinter. Humor må vel ligge til i familien).

Bildet er arrangert.

5 kommentarer:

 1. Haha! HAhaha! Jeg forstår godt at mamman din lo! Ser det for meg. Du aner fred og ingen fare, skal bare slenge smulene av talerknenen, og VIPS hører du et hjerteskjærende KNUS! Jeg vedder på at du i det du gjorde det så ut som at å slenge talerkner i veggen var noe av det mest naturlige man kunne gjøre. Ferdig med å spise, sleng i veggen.

  De handleposene var skikkelig kule! Kan man jo nesten bruke som vesker også! Også så miljøvennlig. Vi samler på alle plastposene og bruker dem på nytt vi. pluss at vi også har sånn stoff-opplegg da. Likte spesielt den med prikker. NAJS! Og nå fikk du meg til å høre på Ebba Grön - KOS!

  Hoh, en ting er å prate med seg selv, men å prate med seg selv på engelsk er enda verre. Jeg skal ha presentasjon i engelsken i mårra serru, og prøver å komme meg i engelskhumør, så da sitter jeg her og tenker høyt da..på engelsk. Eklit!

  Ja, ikkesant! Skole og vær er interessante tema ass! Spesielt skole - det tar jo opp mesteparten av tiden min liksom. Vi er jo fan meg på skola nesten hver dag. Hvordan kan man IKKE prate om det?

  I agree! Vin er ikke spesielt godt! Sikkert noe man venner seg til da...men hva er egentlig poenget med å venne seg til en ganske fæl drikke som er alt for dyr? Cider er ganske nam, det kan jeg si meg enig i. Alt som smaker noe lignende som brus er godt. Derfor drikker jeg oftere brus enn alkohol. Brus is nam. Ehm, jess(Y)

  Gamle kær er herlig ass! Også er de litt mer elegante, kind of. Jeg skal bli elegant! Erru med? hah, jeg har sett for mye på gossip girl ass. Menn serrliiizm, der har de kewle klær!

  Ja, Lucy snakka om dne derre walken ja, og at vi kunne dra dit sammen. Det hadde jo vært kult. Er det i Oslo?

  Hvorfor heter det egentlig ordbekreftelse? Det ligner jo ikke en gang på et ord. Tullinger!

  SvarSlett
 2. heter det hjerteskjærende? stussa litt på den

  SvarSlett
 3. Sårri for kommentar-spæmminga her, men så ikke den andre kommentaren din før nå. Sårri med den flytte-greia. Er ikke så big deal. Vi skal fortsatt bo i levenger. Bare på den andre siden av eidsbodten..altså den sjøgreia midt inni her, if you remember. Øh. Skal bygge nytt hus. Et mindre et. For dette blir for stort når vi kidsa flytter ut. Skal ikke flytte før til jul eller no da. Så har fortsatt god tid før jeg trenger å fortelle det til folk. Ekke så mange som vet det. Siden jeg ikke ser åp det som en veldig big deal. Blir jo ikke så jeg bor der mer enn et halvt år uansett.

  SvarSlett
 4. HAHA!
  jævla phett med de handleposene.
  Serr, jeg tenkte jeg skulle sy skikkelig mange av dem når jeg ble stor, for nå er den nye planen min nemlig å starte en butikk, hvor ejg faktisk skal selge sko av en av hver farge.
  også brae så jeg at Keira-piratesdama hadde en sydd ol. bærepose(ikke pærepose) hvor det sto "dette er IKKE en plastikkpose" på, og jeg bare, HEY! slike skal jeg sy og selge når jeg blir stor og skal ha butikk, men etter å ha sett dine, så tenker jeg bare "Sånne MÅ Camilla sy og selge når hun blir stor, og kanskje gi en til lucy i bursdagsgave) For de var RÅTØFFE! Helt utrolige!

  Det er så freakings deilig å være kreativ. Serr, man går lisom og bærer på noe som man ikke får ut, før man plutselig! bare, PAW!!! så føler man seg så jæval god etterpå.

  Skal vedde på at det er noe i nærheten av å føde et barn.

  JA! det var planen min at alle skulle dra å zombiewalken, sammen, hihi!

  HAHA! DU BARE KNUSER TALLKERNER SÅ DET STÅR ETTER! "Uheldigvis fulgte tallerknen etter smulene og traff murveggen på huset " Hva fan?!
  HAHAHA!

  SvarSlett
 5. Jeg har aldri prøvd det der med å bli ferdig med å spise jeg, så jeg vet ikke helt hva jeg gjør. Fatzo, u no!

  Jeg klarer'ke helt å gjennomføre en stil jeg heller, du. Hva er pointet lizm? Det er fint å ha litt variasjon. Kall meg stilforvirra eller noe sånt, I don't care!

  Jeg tror ikke helt at jeg kommer til å rokke presentasjonen, for jeg prøvde meg uten ark og...ja, jeg er flink til å snakke meg bort.

  Kolt at du har det storartet, mann. Koltkolt! Stay positive!

  Flytting schmytting, sier jeg bare. Taktikken min er å fortelle det til folk sånn "åja, det er jo der det nye huset vårt er" eller "jeg kommer jo ikke til å bo der da, så det spiller ikke noen rolle". Sånn flette det inn i andre samtaler og snakke om det som om jeg allerede har fortalt det. Bla taktikk ass!

  Jasså ja, så du synes altså at du selv kan for at jeg ikke hadde fortalt deg om flyttinga? Greit for meg ass, DIN SKYLD!

  Men nå skal jeg sove...eller noe. Jeg synes det er litt juks at nrk. no radio-ting ikke har mer enn sånn 6-7 hallo i uken-opptak i arkivet. Hvorfor kan de ikke bare ha alle opptakene i arikivet da? Jeg har liksom hørt alle de der før..opptill flere ganger også. Det er så kos å høre på hallo i uken før man legger seg. You should try! Bajbaj! (det rimte)

  SvarSlett

sympatiske fisk